بهترین فونت عنوان کتاب

بهترین فونت برای عنوان کتاب

معرفی بهترین فونت برای عنوان کتاب

پس از اتمام نگارش کتاب و ویراستاری آن نوبت به صفحه‌آرایی کتاب می‌رسد. صفحه‌آرا با طراحی مناسب صفحات، انتخاب قطع مناسب و همچنین انتخاب فونت مناسب، ظاهری شکیل و جذاب به کتاب شما بخشیده و علاوه بر جلب توجه و جذب مخاطب بیشتر فرآیند مطالعه کتاب توسط خواننده را آسان‌تر می‌سازد. او برای انتخاب فونت مناسب می‌بایست به نکات بسیاری توجه نموده و با دقت و تمرکز بسیار بهترین و مناسب‌ترین فونت را با توجه به محتوای کتاب شما برگزیده و از آن جهت چاپ کتاب و انتقال اطلاعات استفاده نماید. در این مقاله قصد داریم تا در مورد انتخاب بهترین فونت برای عنوان کتاب با شما صحبت کرده و توضیحات تکمیلی و بیشتری را در این زمینه خدمتتان ارائه نماییم.

فونت چیست و چه کاربردی دارد؟

به مجموعه حروفی که توسط رابطه‌‌های گرافیکی قادر به نمایش تصویر نوشتاری یک زبان می‌باشند در زبان انگلیسی فونت و به زبان فارسی قلم گفته می‌شود. دنیای فونت‌‌ها دنیای عجیب و جذابی است و تاکنون هزاران  هزار فونت به دنیای دیجیتال معرفی شده و برخی آن ها به دلیل خوانایی و هم‌پوشانی با تمامی سیستم عامل‌ها کاربرد وسیع‌تری دارند. مهم‌ترین کاربرد فونت‌ها علاوه بر خوانایی مطالب، ایجاد جلوه‌‌ای خاص و زیبا برای محتوای کتاب و چشم نوازی بیشتر آن می‌باشد. با توجه به تفاوت ظاهری میان فونت‌ها هر فونت، کاربرد متمایزی داشته و برای چاپ کتاب و نشر موضوعی خاص از آن استفاده می‌شود.

منظور از خوانایی یک فونت چیست؟

خوانایی میزان راحتی بصری فرد را هنگام خواندن بخش‌های طولانی یا خواندن مطالب برای مدت زمان طولانی توصیف می‌کند. خوانا بودن مطالب سبب می‌شود تا به راحتی بتوان یک حرف را از حرف دیگر تشخیص داده و تفکیک نمود. عواملی که خوانایی انواع حروف را تعیین می‌کند شامل فاصله بین حروف، ارتفاع، ضخامت حروف و اندازه آن‌ها است. بنابراین استفاده از فونت و سایز مناسب جهت چاپ علاوه بر انتقال صحیح پیام نویسنده به مخاطب کتاب حرکت چشم را آسان‌تر کرده و به تشخیص صحیح کلمات و تسریع فرآیند مطالعه کمک شایانی می‌نماید.

برای طراحی عناوین کتاب می‌بایست به چه نکاتی توجه شود؟

باتوجه به وجود فونت‌های متنوع جدید و کلاسیک، صفحه آرا یا طراح کتاب شما می‌بایست جهت برجسته نمودن و بزرگ کردن عناوین موجود در کتاب از فونت‌های خاصی استفاده نموده و بدین ترتیب عناوین را از سایر مطالب کتاب متمایز نماید. این فونت‌‌ها می‌بایست به گونه‌ای انتخاب شود که به خوانایی و زیبایی متن کتاب خدشه‌ای وارد نشده و ساختار کتاب نیز همچنان زیبایی ظاهری خود را حفظ کرده و برای مخاطب آن جذاب باشد.

مهم ترین عناوین موجود در یک کتاب

  1. عنوان اصلی کتاب
  2. عناوین اصلی مربوط به هر بخش از کتاب
  3. عناوین مربوط به سرفصل ها
  4. عناوین داخلی
  5. تیترهای اصلی متن یک کتاب

نکات کلیدی در انتخاب فونت عنوان

در انتخاب فونت عنوان کتاب چه مواردی می‌بایست مد نظر قرار گیرد؟

فاکتور‌های بیشماری در انتخاب فونت عنوان تاثیر‌گذار هستند که از اهمیت آن‌ها نمی‌توان به سادگی چشم‌پوشی نمود. مهم‌‌ترین فاکتورهایی که در انتخاب فونت های مناسب جهت استفاده برای عنوان کتاب شما نقش دارد شامل موضوع کتاب، مخاطب هدف، قطع کتاب و میزان هزینه‌های در نظر گرفته شده برای چاپ می ‌باشد. با توجه به همین موضوع بسیار واضح است که انتخاب صحیح فونت و سایز مناسب برای عناوین کتاب می تواند علاوه بر بهتر دیده شدن آن‌ها در صرفه‌جویی کاغذ و هزینه های مربوط به چاپ نیز تاثیر بسزایی داشته باشد.

برای طراحی عنوان کتاب استفاده از چه فونت‌هایی مناسب‌تر است؟

باتوجه به این که هدف از انتخاب بهترین فونت عنوان بزرگ‌نمایی و خوانایی آن می‌باشد شما می‌توانید از فونت‌های زیر برای تایپ و چاپ هر یک از عناوین مربوطه استفاده نموده و بدین ترتیب میزان خوانایی کتاب خود را افزایش دهید.

  • جهت تایپ عناوین اصلی (مثل بخش‌ها) فونت‌هایی از قبیل تیتر، جدید و میترا بسیار مناسب است و می بایست سایز و بزرگی این فونت‌ها 4 برابر فونت اصلی استفاده شده برای چاپ متن اصلی کتاب باشد.
  • برای طراحی و چاپ عناوین فرعی مثل نام فصل‌های کتاب از قلم‌های یاقوت، میترا و نازنین می‌توانید هم اندازه با متن اصلی کتاب استفاده فرمایید.
  • برای چاپ عناوین فرعی‌تر همانند طراحی تیترهای اصلی متن استفاده از  قلم‌های یاقوت و نازنین با دو سایز کوچکتر از اندازه متن اصلی کتاب مناسب و استاندارد می‌باشد.
  • برای طراحی عناوین داخلی نیز از فونت‌های لوتوس و بدر و هم اندازه با متن اصلی کتاب می‌توان استفاده نمود و بدین ترتیب با رعایت استاندارد‌ها و با انتخاب فونت‌هایی با وزن مناسب جذابیت بصری کتاب را حفظ کرده و علاوه بر آسان‌سازی فرآیند مطالعه کتاب برای مخاطب آن از ورود متن به حاشیه‌ها و در نتیجه به‌هم‌ریختگی و آشفتگی مطالب جلوگیری نمود.
  • چنان‌چه قصد چاپ عنوان کتاب به صورت لاتین را دارید بهتر است بدانید برای چاپ عناوین کتب انگلیسی و لاتین نیز فونت Times new roman مناسب می‌باشد. و سایز فونت‌های لاتین جهت عنوان می‌بایست دو سایز کوچک تر از سایز متن اصلی انتخاب گردد. جهت مطالعه مقاله “فونت‌های استاندارد انگلیسی” کلیک نمایید.

در پایان

طراحی عنوان کتاب  با استفاده از خلاقیت‌های گرافیکی و فونت مناسب در واحد حروف‌چینی سبب می‌شود تا خریدار کنجکاو به برداشتن کتاب از قفسه و بررسی بیشتر آن باشد. بنابراین باتوجه به مطالب ذکر شده در این مقاله برای انتخاب بهترین فونت جهت عنوان کتاب به دنبال فونت‌هایی باشید که دارای سبک و وزن متنوعی باشند تا شما با استفاده از آن‌ها به راحتی بتوانید گزینه‌های زیادی را  برای ایجاد تضاد و برجسته‌سازی بین عناوین و بدنه متن اصلی پیش روی خود داشته باشید.  مطالعات نشان داده است که فونت‌های زیر مجموعه Sans-serif قابلیت خوانایی مطالب را بهبود بخشیده و استفاده از آن‌ها برای تایپ و چاپ عنوان کتاب بسیار ایده‌آل می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 + = 16