صفحه‌آرایی در in Design

صفحه آرایی با این دیزاین

صفحه‌آرایی در این‌دیزاین (in Design)

نرم‌‌افزار ادوبی این‌دیزاین با اسم کامل Adobe in Design یک نرم‌افزار با قابلیت چینش مختلف در یک صفحه است. محور اصلی کار این برنامه چیدمان است. یعنی اگر برای هر نرم‌افزاری یک مشخصه‌ی اصلی بتوان در نظر گرفت ادوبی این‌دیزاین را می‌توان بهترین ابزار برای چیدمان صفحات مختلف قرار داد.

از این نرم‌افزار برای طراحی کتب و مجلات قبل از چاپ کتاب استفاده می‌شود و قابلیت‌های زیادی را در اختیار طراح می‌گذارد. قابلیت‌هایی مثل امکان جاگذاری انواع المان‌ها در یک صفحه چه المان‌های نوشتاری و چه المان‌های تصویری مثل عکس‌ها نمودار‌ها و یا جدول‌های مختلف.

این نرم‌افزار با توانایی‌هایی در آن تعبیه شده می‌تواند از انواع خطوط راهنما و باکس بندی‌های مختلف به ما کمک می‌کند که طرح دقیقی از آنچه که مد نظرمان است را پیاده سازی بکنیم.

از طرفی می‌توان گفت این برنامه امکانات ویرایش عکس گسترده‌ای ندارد و برای کاربر بسیار راحت‌تر است که تصاویر خود را از قبل طراحی و اجرا کرده باشد؛ و در این‌دیزاین توجه و خلاقیت خود را صرف نوع چینش صفحات بکند.

تاریخچه نرم‌افزار این‌دیزاین

نرم‌افزار این‌دیزاین یکی از نرم‌افزارهای حرفه‌‌ای گرافیکی در زمینه نشر رومیزی است که توسط شرکت ادوبی طراحی و تولید شده است. این نرم‌افزار جانشین نرم‌افزار پیج میکر بوده و در ابتدا متعلق به کمپانی به نام آدولس بود. در اواخر سال 1994 میلادی کمپانی ادوبی با خرید سهام شرکت آدولس مالک شرکت و نرم‌‌افزار پیج میکر می‌شود. پس از گذشت چند سال این نرم‌افزار در عرصه رقابت با نرم‌افزار کوارک، بازار فروش خود را از دست داده و با افت شدید بازار فروش این نرم‌افزار، کمپانی کوارک خرید سهام شرکت ادوبی را به او پیشنهاد می‌کند. اما شرکت ادوبی با رد این پیشنهاد و با شروع تولید پروژه‌ای نرم‌افزاری به نام شوکسان در سال 2000 میلادی موفق به طراحی و انتشار نرم‌افزار این‌دیزاین می‌گردد.

این نرم‌افزار جایگزین بسیار مناسبی برای نرم‌افزار PageMaker  که در گذشته رقیبی سرسخت برای نرم افزار QuarkXPress  به شمار می‌آمده و امروزه توانسته است از این نرم‌افزار پیشی گرفته و گوی سبقت را از کوارک برباید و به عنوان استاندارد‌ترین، کامل‌ترین و حرفه‌ای‌ترین نرم‌افزار گرافیکی و صفحه‌آرایی در جهان شناخته شود.

نقاط قوت نرم افزار این دیزاین

موارد مثبت در استفاده از این دیزاین

  1. پشتیبانی کامل از زبان فارسی
  2. تنظیم حروف
  3. امکان جستجو و جایگزینی کلمات
  4. افزودن سریع و طراحی آسان جداول
  5. ایجاد سبک حروف (typographic styles)
  6. امکان ویرایش و ایجاد افکت بر روی تصاویر
  7. دارای ابزارهای خاص، در دسترس و پیشرفته
  8. قابلیت تنظیم دقیق قرارگیری عناصر گرافیکی
  9. ایجاد و تنظیم قالب ، اندازه ستون ها و کادرها
  10. ذخیره اتوماتیک تغییرات اعمال شده روی پروژه
  11. پشتیبانی از سندهای دارای صفحات زیاد و بزرگ
  12. قابلیت استخراج خودکار اطلاعات از فرمت های متنوع
  13. کاهش دهنده هزینه های چاپ و استفاده بهینه از زمان
  14. قابلیت نصب و اجرا بر روی پلتفرم ‌های Mac OS و Windows
  15. هدایت پروژه از ابتدای مرحله طراحی تا رسیدن به مرحله چاپ
  16. تعامل با نرم افزارهای واژه پردازی هم چون  مانند Word و Excel
  17. ذخیره نمودن پروژه ها با فرمت pdf و xhtml جهت نمایش در فضای وب
  18. وجود ابزارهای تنظیمی مفید مانند ابزار تعریف سریع جدول، خطوط راهنمای هوشمند و … .
  19. افزایش سرعت در تمامی مراحل مربوط به چاپ با استفاده از ابزاری به نام غلط گیر خودکار
  20. دارای سازگاری و هماهنگی با دیگر نرم افزارهای شرکت ادوبی adobe هم چون  (photoshop , illustrator ,acrobat , flash )

ضعف‌های نرم‌افزار این‌دیزاین

استفاده از لغت ضعف در این‌جا به اندازه‌ی کافی گویا نیست زیرا نمی‌توان گفت چون از این نرم‌افزار برای فلان مقصود نمی‌شود استفاده کرد، پس مشخصاً این نشان‌دهنده‌ی ضعف آن است. بلکه در دنیای پر از نرم‌افزار امروز، یک طراح خوب با دانش قبلی درباره‌ی امکانی که هر نرم‌افزار به او می‌دهد به سراغ آن‌ها می‌رود؛ و از مجموع همه‌ی آن‌ها به یک تولید زیبا، تمیز، شکیل و مقرون به صرفه می‌رسد. همچنین با این دانش در زمان خود صرفه‌جویی می‌کند.

  • عدم توانایی در ویرایش پیشرفته‌ی تصاویر.
  • امکانات و نوع لایه‌بندی در نرم‌افزار این‌دیزاین ضعیف است و به قدرتمندی سایر نرم‌افزارها از جمله فتوشاپ نیست.
  • امکانات محدود شکل سازی و ویرایش اشکال و وکتورها
  • ضعف این برنامه در پوشش دادن قوانین حاکم بر چینش کلمات و صفحات فارسی؛ مثلاً این‌دیزاین به صورت دیفالت صفحات را از چپ به راست مرتب می‌کند. کاربر ایرانی با لینک کردن اسکریپت مربوط به این چینش می‌تواند این ضعف را برطرف کند.

قدرت تطابق باword

یکی از قابلیت‌های مهم نرم‌افزار این‌دیزاین در طراحی کتاب‌ها و مجلات قدرت تطابق آن با نرم‌افزار ورد است. همان‌طور که همه‌ی ما می‌دانیم گسترده‌ترین برنامه برای حروف‌چینی در جهان برنامه‌ی ماکروسافتی ورد است پس عمدتاً نویسندگان و اهالی تولیدات محتوایی عمده‌ی نوشتارهای خود را به صورت فایل‌های ورد در می‌آورند و نوشتن در مثلاً خود این‌دیزاین چندان مرسوم نیست.

بنابراین برای یک طراح بسیار مهم است که بتواند فایل ورد خود را به راحتی در این نرم‌افزار جای گذاری کند. همان‌طور که در توضیحات مربوط به نرم‌افزار ورد توضیح داده‌ایم؛ عمدتاً نویسندگان حرفه‌ای و طراحان برای نوشتارهای خودشان در نرم‌افزار ورد استایل‌هایی را طراحی می‌کنند.

حالا اگر شما فایل وردی با استایل‌های خود ساخته دارید و می‌خواهید آن را در این‌دیزاین وارد کنید اصلا نگران نباشید زیرا این‌دیزاین توانایی مطابقت پیدا کردن با استایل بندی‌‌های از پیش تعریف شده را دارا می‌باشد.

از طرفی نویسنده یا صفحه‌آرا می‌تواند متناسب با کار خود در خود این برنامه هم استایل‌هایی را طراحی و اجرا کند.انتشارات مدیران اندیشه برای شما نویسندگان عزیز خدمات صفحه‌آرایی را در کمترین زمان انجام می دهد.

مقایسه میان فتوشاپ و این‌دیزاین

همان‌طور که قبلا نیز گفته شد کمپانی ادوبی در طراحی و تولید نرم‌افزار صفحه‌آرایی این‌دیزاین به سه عامل سرعت،دقت و خلاقیت توجه ویژه‌ای نموده و در نتیجه این نرم‌افزار قادر به ارائه امکانات بیشتری نسبت به سایر نرم‌افزارها در زمینه طراحی و صفحه‌آرایی می‌‌باشد. سرعت و کیفیت کار در این‌دیزاین به دلیل برداری (vector image) بودن در مقایسه با فتوشاپ به دلیل پیکسلی یا شطرنجی بودن گرافیک فتوشاپ (Raster image) بسیار بالا بوده و میزان ارور در این برنامه نسبت به فتوشاپ بسیار پایین‌تر است. از این رو برای صفحه‌آرایی پروژه‌های بزرگ استفاده از این‌دیزاین مناسب‌‌تر از فتوشاپ می‌باشد.

نحوه استفاده از نرم‌افزار این‌دیزاین

برای نصب نرم‌افزار این‌دیزاین می بایست از ویندوز سری 8 به بعد استفاده نمایید. پس اینترنت خود را خاموش کرده و با بستن تمامی برنامه‌های مربوط به شرکت ادوبی در سیستم خود فرآیند نصب این برنامه را به انجام رسانید. این نرم‌افزار به دلیل دارا بودن محیط کاربری فوق پیشرفته و جذابیت‌های گرافیکی بالا قادر به طراحی انواع فعالیت‌های گرافیکی مربوط به حوزه چاپ و نشر بوده و شما می‌توانید با استفاده از این نرم‌افزار کارآمد و امکانات پیشرفته آن به تنهایی و یا با ترکیب آن با نرم‌‌افزارهای فتوشاپ و ایلاستریتور ایده‌های خلاقانه و جذابی را ارائه داده و صفحات متنوع و نیز منحصر به فرد و البته کاملا شخصی‌سازی شده‌‌ای را تولید نمایید. چنان‌چه قصد دارید تا از امکانات فارسی برنامه این‌دیزاین استفاده نمایید می‌بایست نسخه ME این نرم‌افزار را خریداری نمایید.

سخن آخر

در نهایت باید دانست که در مجموع صفحه‌آرایی در این‌دیزاین راحت تر از هر ابزار دیگریست و هر طراحی که می‌خواهد یک خلاقیت مفرح در چینش صفحات را امتحان کند باید به سراغ این نرم‌افزار برود. در ضمن نویسندگانی که به چینش صفحات و کادر بندی‌های زیبا و خارج از فرم‌های همیشگی در کار خود علاقه دارند می‌توانند از نرم‌افزار این‌دیزاین بیشترین بهره را ببرند.

جهت آشنایی با سایر نرم‌افزارهای صفحه‌آرایی کلیک نمایید.

بهترین نرم افزارهای صفحه‌آرایی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

43 + = 52