تبدیل پایان ‌نامه به کتاب

تبدیل پایان نامه به کتاب

شیوه ‌نامه‌ی تبدیل پایان‌نامه به کتاب

یکی از راه‌های افزایش سطح علمی و تحقیقاتی کشور تبدیل پایان‌نامه‌ های دانش آموخته گان مقطع کارشناسی ،کارشناسی ارشد به کتاب می‌باشد. علاوه بر این که با تبدیل پایان‌نامه خود به کتاب شما به عنوان محقق و نویسنده شناخته می شوید، شما با تألیف یک کتاب در حوزه تخصصی خود می‌توانید امتیاز ویژه‌ای در آزمون مصاحبه‌ی دکتری داشته و بدین طریق از رقبای خود پیشی بگیرید و یا برای استخدام و ترفیع شغلی امتیاز ویژه‌ای را کسب نمایید.

شاید شما نیز جزو افرادی باشید که فرآیند و پروسه تبدیل پایان‌نامه به کتاب را امری زمان ‌بر و پر هزینه می‌دانند اما باید خدمتتان عرض نماییم که فرآیند تبدیل پایان‌ نامه به کتاب امری بسیار ساده و آسان است و شما تنها با ایجاد تغییرات اندکی در پایان‌ نامه خود می‌توانید به آسانی آن را به یک کتاب ارزشمند تبدیل نموده و آن را به چاپ برسانید و بدین ترتیب حاصل پژوهش های خود را در دسترس عموم مردم جهت استفاده قرار دهید. در این مقاله به صورت کامل توضیحاتی را در مورد شیوه نامه‌ی تبدیل پایان‌نامه به کتاب خدمتتان ارائه نموده‌ایم که امیدوارم برایتان مفید واقع گردد همچنین مدیران اندیشه به راحتی می تواند پایان‌نامه شما را به کتاب تبدیل کند. برای اطلاع بیشتر با ما در تماس باشید.

شرایط لازم برای تبدیل پایان‌نامه به کتاب

مهم‌ترین ویژگی‌ها و معیارهای لازم برای تبدیل پایان‌نامه به کتاب شامل موارد زیر می‌باشد:

  1. پایان‌نامه شما باید نمره بالای 18 (نمره الف) داشته باشد.
  2. موضوع پایان‌نامه جدید و مطابق با نیازهای روز منطقه باشد.
  3. موضوع پایان‌نامه شما قابل فروش و قابل تدریس در محافل علمی باشد.
  4. محتوای پایان‌نامه شما غنی و علمی بوده و در جشنواره‌ها و همایش‌های علمی امتیاز کسب نموده باشد.

مراحل تبدیل پایان‌نامه به کتاب

چنان‌چه شما واجد تمامی شرایط نامبرده در بند پیشین هستید وقت آن رسیده جهت تبدیل پایان‌نامه خود به کتاب اقدام فرمایید. برای تبدیل پایان‌نامه به کتاب تغییرات زیر می‌بایست صورت پذیرد.

مراحل تبدیل پایان نامه به کتاب

  • انتخاب نام

در ابتدا شما باید برای کتاب خود نامی انتخاب نمایید. این نام می‌بایست جدید و متناسب با موضوع و محتوای پایان‌نامه شما بوده و با آن ارتباط داشته باشد. هم چنین استفاده از عنوان پایان‌نامه به عنوان نام کتاب ممنوع بوده و از انجام این کار خودداری نمایید.

  • حذف مطالب اضافه

همان طور که می دانید پایان‌نامه ها در قالب 5 فصل ارائه می شوند که فصل اول دربردارنده کلیات پژوهش ،فصل دوم به معرفی مبانی نظری  و پیشینه های پژوهش  اختصاص یافته است .در فصول بعدی  روش شناسی پژوهش و تجزیه و تحلیل اطلاعات قرار گرفته است و در فصل آخر می بایست نتیجه تحقیق و پژوهش خود را درج نمایید .

 اولین گام برای حذف مطالب اضافه تغییر فصل های پایان‌نامه است .بدین منظور در این بخش شما می‌بایست هر فصل از پایان‌نامه را به دو فصل تبدیل کرده و هر فصل را از یک سوم صفحه آغاز نمایید. شماره فصل‌ ها را با عدد مشخص کرده و حجم هر فصل را متناسب نمایید.

گام بعدی حذف مطالب اضافه موجود در بطن و متن پایان‌نامه است. هر واژه‌ای که در متن پایان‌نامه شما به عباراتی هم چون مقاله، تحقیق و … اشاره دارد را می‌بایست حذف کرده و کلمه کتاب را جایگزین آن نمایید. عباراتی هم‌چون استاد مشاور و استاد راهنما و در واقع هرگونه ردپایی از ارتباط این مطالب به عنوان پایان‌نامه نیز می‌بایست حذف گردد تا پایان‌نامه شما فرم نوشتاری کتاب را پیدا نماید. پس همان گونه که متوجه شده اید در تبدیل پایان‌نامه به کتاب؛ ذکر همه بخش های پایان‌نامه ضروری نبوده و در واقع حذف بخش هایی  از پایان‌نامه که به  فهم بیشتر کمک می کند باید باقی بماند .

  • تغییر تیترها

در این مرحله شما می‌بایست تیترها و عناوین مربوط به هر فصل را تغییر داده و با بازنویسی آن ‌ها را به عباراتی مشابه تبدیل نمایید.

  • ایجاد تغییرات در پانویس و پاورقی‌ها

اصطلاحات و کلمات به کار رفته در متن که دارای معادل لاتین می‌باشند را در پاورقی ‌ها ذکر نمایید. در واقع  در پاورقی ‌ها، منابع و مآخذ و پی‌نوشت ‌های پایان‌نامه می‌بایست براساس شیوه ‌نامه نگارش و ویرایش کتاب (ابلاغ شده از سوی معاونت پژوهش) تهیه و تنظیم گردد و سپس تبدیل به شیوه کتاب شود. به عبارتی پس از تبدیل پایان‌نامه به کتاب نام پایان‌نامه شما به عنوان منبع به انتهای کتاب اضافه شده و در فهرست منابع و مآخذ نوشته و درج می‌گردد.

  • تصحیح مقدمه کتاب

با توجه به این که بیان اهداف، فرضیات و بیان مسئله مختص پایان‌نامه است در هنگام تبدیل پایان‌نامه به کتاب می بایست تمامی این قسمت‌ ها حذف گردیده و اطلاعات ضروری موجود در آن ‌ها به مقدمه کتاب اضافه گردد. هم‌چنین تهیه و نوشتن یک پیش‌گفتار مناسب می‌تواند به غنی شدن محتوای کتابتان کمک نماید.

  • روان ‌سازی متن

با روان‌ سازی متن پایان‌نامه، درج عنوان و توضیح جداول در بالای آن ها، عنوان و توضیح اشکال و نمودارها در پایین آن ها و در نهایت تبدیل متن پایان‌نامه به کتاب تمامی تغییرات لازم را انجام دهید.

  • شیوه نگارش متن

در هنگام نگارش متن کتاب حتما به موارد زیر توجه کنید.

  1. نام کتاب در متن به صورت ایتالیک نوشته می‌شود.
  2. نام اشخاص و مشاهیر و اماکن خاص برای بار اول در گیومه قرار می‌گیرد.
  3. نقل قول‌ های مستقیم از منبع با قلم کوچک تر از متن و بدون گیومه نوشته می‌شود.
  4. از اعراب به جز زمانی که خواندن کلمه‌ای سخت می‌باشد استفاده نفرمایید.
  5. در نهایت متن را بار دیگر بررسی کرده و با ویرایش نهایی آن، آماده چاپ پایان‌نامه خود به عنوان کتاب شوید.

تبدیل پایان‌نامه به کتاب چقدر زمان می‌برد؟

شیوه نامه ی تبدیل پایان نامه به کتاب

به صورت عادی و متداول روند طبیعی و قانونی چاپ کتاب، بسته به موضوع و حوزه‌ی پایان‌نامه، به زمانی در حدود  ۱۵ الی ۳۰ روز نیاز دارد. با توجه به این که فرآیند صدور شابک، فیپا و مجوز ارشاد به صورت کاملاً سیستمی و از طریق سامانه‌ های مربوطه انجام می‌شود عمده مدت زمان نامبرده به طی همین پروسه اختصاص دارد.

چاپ کتاب به عنوان پایان‌نامه

با توجه به این که سایز پایان‌نامه   می‌باشد جهت تبدیل پایان‌نامه به کتاب می‌بایست از سایز استاندارد کتب علمی یعنی قطع وزیری یا قطع رقعی استفاده نمایید. در نهایت با طی مراحل اداری و اخذ مجوزهای لازم از ارگان‌ ها و سازمان‌ های مربوطه و با توجه به بندهای آیین‌نامه تبدیل پایان‌نامه به کتاب، می توانید پایان‌نامه خود را با کمک شورای علمی مرکز آموزشی خود یا با کمک یک ناشر کار بلد به چاپ برسانید و در این میان از شهرت و اعتبار ناشر و مرتبط بودن حوزه کاری او با عنوان کتابتان غافل نشوید.

در نهایت بهتر است بدانید شما به آسانی و با ایجاد تغییرات نامبرده و با تبدیل پایان‌نامه خود به کتاب  و طی مراحل قانونی می‌توانید به عنوان یک مؤلف شناخته شوید . نام و کتاب شما بعد از دریافت شماره شابک در کتابخانه ملی ثبت می‌گردد و شما پس از چاپ کتاب خود می توانید با خیالی راحت در جلسه مصاحبه آزمون دکترا حاضر گردید .

کلام پایانی

دانشجویان محترم چنانچه به دنبال کسب امتیاز و ارتقاء رتبه علمی خود هستید می توانید با طی مراحلی ساده و در کوتاه ترین زمان ممکن با تبدیل پایان‌نامه خود به کتاب و ثبت یک کتاب علمی به نام خود در کتابخانه ملی ،از امتیاز تالیف کتاب بهره مند شوید و رزومه علمی خود را تقویت نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

7 × = 21